Vin og vinkurs

Foto: Rakel Berg

Bryhni Søndre har kombinasjonen mat og vin som spesialområde og med en rikholdig vinkjeller bygget opp rundt gårdens menyer.

Verten er utdannet Sommelier (Vinkelner) og legger stor prestisje i vinvalget.
Vi tilbyr kurs i å kombinere mat og vin eller rene smakekurs etter nærmere avtale.

 

Vi har nå også, som de eneste i Norge, viner fra topprodusentene Erik Banti og Roccapesta i Scansano, syd i Toscana. Alle vinene har DOCG-klassifisering, den høyeste i Italia. Siste import kommer fra den portugisiske produsenten Monte da Ravasqueira.

Som alkoholfritt alternativ kan vi anbefale eplemost fra Braastad på Nes.

Vi har også gleden av å kunne tilby øl fra Røhne Bryggerhus på Stange.

Bli en bedre vinkjenner

Verten er utdannet sommelier (vinkelner) og holder gjerne vinkurs/smaking i gårdens vinkjeller. Kursene relaterer seg oftest til kombinasjonen mat og vin, og kan inngå som en aktivitet før måltidet.

Man får smake vin som passer til menyene og vin som ikke passer. Kurset kan også skreddersys etter gjestenes ønsker.