Foto: Rakel Berg
Bryhni Søndre har kombinasjonen mat og vin som spesialområde og med en rikholdig vinkjeller bygget opp rundt gårdens menyer.
Verten er utdannet Sommelier (Vinkelner) og legger stor prestisje i vinvalget.
Vi tilbyr smaking i vinkjelleren der kombinasjonen mat og vin er tema.
Vi har nå også, som de eneste i Norge, viner fra de italienske topprodusentene Erik Banti syd i Toscana og Campo Verde i Calabria. Vi kan også tilby Champagne fra produsent Moutardier
Som alkoholfritt alternativ kan vi anbefale eplemost fra Braastad på Nes og ønsker du øl har vi bla lokalt øl fra Røhne Bryggerhus på Stange.
Bli en bedre vinkjenner
Som sommelier holder verten gjerne smaking i gårdens vinkjeller. Smakingen relaterer seg oftest til kombinasjonen mat og vin, og kan inngå som en aktivitet før måltidet.
Man får smake vin som passer til menyene og vin som ikke passer. Smakingen kan også skreddersys etter gjestenes ønsker.