Sykkelopplevelse på Bryhni

Nå kan vi tilby el-sykler til våre overnattingsgjester – en super opplevelse for familie med litt større barn, vennegrupper eller kollegaer!

Områdene rundt Bryhni Søndre er utmerket – og velkjent – for landeveissykling og har flere severdighetspunkter. Vi har derfor 4 digitale sykkelruter under utvikling med fine stoppunker underveis. Våre el-sykler har noe av det beste markedet kan tilby mht rekkevidde og kraft, så her er et duket for mange slags turer i valgfritt tempo.

Du bor romslig og behagelig i Kårboligen med 9 rom, 15 senger, tre bad og hyggelig kjøkken med langbord. Her er det fyr peisen, stilfull atmosfære og ro, oppredde senger med håndklær, morgenkåper og tøfler og vi disker opp med herregårdsfrokost. Velg selv om du vil lage middag på selvhushold eller unne deg en velsmakende oppvartning hos oss i hovedhuset. Dersom du er glad i vin, er verten utdannet sommelier og inviterer gjerne inn på vinkurs eller vinsmaking av husets egenimporterte viner i vinkjelleren.

Sykkelrutene vil lede deg som «blå prikk» rundt ruten. Når du klikker deg inn på «alle elementer» i kartvalget til venstre vil du finne bilder av stedene på turen. Les mer om lengde og beksrivelse av sykkelturene nedenfor.

Åpne kart for sykkelturer her.

 1. Sykkelrute 1 – Romedalsrunden 31 km:
  Fin rundtur på 31 kilometer med både natur og museumsbesøk. Her finner du flere kulturhistoriske stoppesteder.
 2. Sykkelrute 2 – Stange Vestbygd 39 km
  Velkjent rute i det som kalles «Nordens Toscana» hvor du sykler i et vakkert og bølgende landskap! Her passerer man flere gårdsutsalg, blant annet Fredheim Gårdsutsalg og jordbærgården Søndre Elton. Kanskje vil du legge inn et deilig lunsjbesøk på Atlungstad Brenneri?
 3. Sykkelrute 3 – Hamar-Ruta 45 km
  Vi har lagt opp til en rundtur, men du velger selvsagt om du vil ta den raske transportetappen tur/retur Hamar, eller «sightseeing-løypa» som delvis går om Stange Vestbygd. I Hamar bør du sette av litt tid til flere stopp langs med Mjøsa og domkirkeodden. Sommerstid rigges til med zip-line i vannet, pop-up cafeer og klatrepark. Et besøk i Domkirkeruinene og området rundt er et «must» – og ikke minst kan du teste badeopplevelser alle steder langs vannet fra Stupetårnet og Koigen til mer rolige områder på Torp (nord for Domirkeruinene).
 4. Sykkelrute 4 – Fuglekikker-ruta (34 eller 30 km)
  Start fra Bryhni Søndre til Starene. Etter starene kan du velge en litt kort rute tvers over til Åkersvika, eller en litt lengre tur via Ridabu til Åkersvika. Åkersvika ligger langs Mjøsas østre bredde og er av de klart viktigste og beste lokalitetene for rastende ender, vadere og andre våtmarksfugler i det sørnorske innlandet. Starene er et jordbrukslandskap ved Horne gård, 5 km sørøst for Åkersvika, og en del ender og andre våtmarksfugler veksler mellom å oppholde seg på de to lokalitetene. Fuglene opptrer mer konsentrert på Starene, og sees her ofte på bedre hold enn i Åkersvika. Vaktel, vannrikse og åkerrikse er årlige gjester.

   

Foto: Visit Hamaregionen