Gården og vertskapet

Tunet

Gården Bryhni Søndre er fra 1760 og består av til sammen 7 bygninger.

Våningshuset på 350m2 inneholder foruten den private delen et stort kjøkken, finstuer og sal. I stuene er veggene malt med linoljemaling i farger fra 1760. Sjablong-borden er fra siste halvdel av 1800-tallet.
Salen, som rommer 52 gjester, er spesielt godt bevart, med ådringsmotiver på brystning og dør.

I nyrestaurert teglsteinbygning kan vi bespise 100 gjester.

Kårboligen på 180m2 har 15 overnattingsplasser fordelt på 9 rom, og i hovedhuset har vi et dobbeltrom.

Kvedsstemning

Eva Kragnes er opptatt av mattradisjoner og lokale råvarer. Eva har jobbet med mennesker i alle år, noe som kommer godt med i rollen som vertinne på Bryhni.

Stein Harald Bystad er sivilarkitekt, en bakgrunn som har vært svært verdifull under restaurering av gårdens bygninger. Han er i tillegg utdannet sommelier og har ansvaret for at mat og vin finner den rette harmoni.
Bryhni Søndre har egenimport av viner fra Toscana, Italia, og Portugal.

Blomkål