Om oss

Det tok oss et kvarter på å bestemme oss for å kjøpe Bryhni Søndre. Det trengtes ikke mer tid, vi var helt sikre.
Da hadde vi riktignok vært på utkikk en stund, sett på fjellstuer i Norge og ruiner i Toscana.
Etter å ha bygget om et råloft i Oslo, restaurert en seter i Ringebu, og Stein Harald sitt barndomshjem på Hamar, var vi klare for nye utfordringer. Så satt vi plutselig der på en gård uten jord, men med syv hus.

Hovedbygning, kårbygning, to store låver, stabbur, uthus og et teglsteinfjøs, Tilsammen bortimot 3000 kvadratmeter i grunnflate.

Bryhni Søndre
Foto: Rakel Berg

Jeg, Eva , er sosionomutdannet og liker å omgås mennesker. Men for en som er oppvokst ved sjøen i Holmestrand og siden ble byjente i Oslo, hadde jeg aldri tanken falt meg inn at jeg skulle flytte til innlandet. Men det myke, velpleide jordlandskapet, de åpne, vide åkrene, den høye himmelen og lyset kompenserte for hav og sjø.

Her kan jeg dyrke urter og grønnsaker, utfolde matinteressen, fråtse i gode råvarer fra lokale produsenter, sanke ville vekster, samt i ledige stunder dyrke min store lidenskap for jakt og fuglehunder.

Foto: Nina Ruud
Foto: Nina Ruud

Jeg, Stein Harald, oppvokst i Hamar , men flyttet tidlig til Oslo der jeg utdannet meg til arkitekt, og senere til sommelier. (vinkelner).  I tillegg er jeg  fullt involvert i driften av Bryhni Søndre, og ikke bare under restaureringen av gården. 
Som sommelier kan jeg få dyrke min lidenskap for vin, og som vinimportør  fører dette  til årlige turer til Middelhavslandene.

I vår rikholdige vinkjeller tilbys gjester både vinsmaking og vinkurs i ulike varianter bla i kombinasjonen vin og mat.

image0

Jeg, Espen er oppvokst i Oslo. Jeg innehar Bachelor innen Friluftsliv, samt Barnehagelærer utdannelse. De siste 4,5 år har jeg vært daglig leder ved en overnattingsbedrift på Kvaløya i Tromsø. Her jobbet jeg som «potet», – som renholder, resepsjonist, kokk, servitør, fiske og nordlys guide. Disse årene ga meg mye erfaring innen reiseliv og hotell næring, og ikke minst å jobbe med mennesker fra ulike land og kulturer.

Grunnen til valget mitt med å jobbe på Bryhni Søndre er at jeg liker den fantastiske natur/landskapet har å tilby, slik som sykle i skog og mark, jakt/fiske turer. Dessuten får jeg  muligheten til å fortsette innen hotell næringen sammen med hyggelige gjester. Jeg gleder meg til å treffe dere.