Om oss

Det tok oss ett kvarter å bestemme oss for å kjøpe Bryhni Søndre. Det trengtes ikke mer tid, vi var helt sikre.
Da hadde vi riktignok vært på utkikk en stund, sett på fjellstuer i Norge og ruiner i Toscana.
Etter å ha bygget om et råloft i Oslo, restaurert en seter i Ringebu og Stein Harald sitt barndomshjem på Hamar, var vi klare for nye utfordringer. Så satt vi plutselig der på en gård uten jord, men med syv hus. 

Hovedbygning, kårbygning, to store låver, stabbur, uthus og et teglsteinfjøs,  Til sammen bortimot 3 000 kvadratmeter i grunnflate.

Bryhni Søndre
Foto: Rakel Berg

Jeg, Eva, er sosionomutdannet og liker å omgås mennesker. For en som er oppvokst ved sjøen i Holmestrand og siden ble byjente i Oslo, var det aldri i mine tanker å skulle flytte til innlandet. Men det fine, vide kulturlandskapet, den høye himmelen og lyset,  kompenserte for hav og sjø.

Her kan jeg dyrke urter og grønnsaker, utfolde matinteressen, fråtse i gode råvarer fra lokale produsenter og sanke ville vekster. I ledige stunder dyrker jeg min store lidenskap for jakt og fuglehunder.

Foto: Nina Ruud
Foto: Nina Ruud

Jeg, Stein Harald, oppvokst i Hamar , men flyttet tidlig til Oslo der jeg utdannet meg til arkitekt, og senere til sommelier (vinkelner).  I tillegg er jeg  fullt involvert i driften av Bryhni Søndre, ikke bare under restaureringen av gården. 
Som sommelier kan jeg få dyrke min lidenskap for vin, og som vinimportør  fører dette  til årlige turer til Middelhavslandene.

I vår rikholdige vinkjeller tilbys gjester både vinsmaking og vinkurs i ulike varianter blant annet i kombinasjonen vin og mat.

image0

Jeg, Espen, er oppvokst i Oslo. Jeg innehar Bachelor innen friluftsliv, samt barnehagelærer-utdannelse. De siste 4 1/2 årene har jeg vært daglig leder ved en overnattingsbedrift på Kvaløya i Tromsø. Her jobbet jeg som «potet», – som renholder, resepsjonist, kokk, servitør, fiske og nordlys-guide. Disse årene ga meg mye erfaring innen reiseliv og hotellnæring, og ikke minst det å jobbe med mennesker fra ulike land og kulturer.

Grunnen til at jeg valgte å jobbe på Bryhni Søndre blaant annet beliggenheten. Kulturlandskapet og skogene innbyr til friluftsliv som sykkelturer, jakt og fiske.  Dessuten får jeg  muligheten til å fortsette innen hotellnæringen sammen med hyggelige gjester. Jeg gleder meg til å treffe dere.