Om oss
Foto: Stein Harald Bystad

Om oss

Det tok oss et kvarter på å bestemme oss for å kjøpe Bryhni Søndre. Det trengtes ikke mer tid, vi var helt sikre.
Da hadde vi riktignok vært på utkikk en stund, sett på fjellstuer i Norge og ruiner i Toscana.
Etter å ha bygget om et råloft i Oslo, restaurert en seter i Ringebu, og Stein Harald sitt barndomshjem på Hamar, var vi klare for nye utfordringer. Så satt vi plutselig der på en gård uten jord, men med syv hus.

Hovedbygning, kårbygning, to store låver, stabbur, uthus og et teglsteinfjøs, Tilsammen bortimot 3000 kvadratmeter i grunnflate.

 

Jeg, Eva , er sosionomutdannet og liker å omgås mennesker. Men for en som er oppvokst ved sjøen i Holmestrand og siden ble byjente i Oslo, hadde jeg aldri tanken falt meg inn at jeg skulle flytte til innlandet. Men det myke, velpleide jordlandskapet, de åpne, vide åkrene, den høye himmelen og lyset kompenserte for hav og sjø.

Her kan jeg dyrke urter og grønnsaker, utfolde matinteressen, fråtse i gode råvarer fra lokale produsenter, sanke ville vekster, samt i ledige stunder dyrke min store lidenskap for jakt og fuglehunder.

 

Jeg, Stein Harald, oppvokst i Hamar , men flyttet tidlig til Oslo der jeg utdannet meg til arkitekt, og senere til sommelier. (vinkelner).
I tillegg er jeg  fullt involvert i driften av Bryhni Søndre, og ikke bare under restaureringen av gården.  Som sommelier kan jeg få dyrke min lidenskap for vin, og som vinimportør  fører dette  til årlige turer til Middelhavslandene. 

 I vår rikholdige vinkjeller tilbys gjester både vinsmaking og vinkurs i ulike varianter bla i kombinasjonen vin og mat.

Bryhni Søndre
Foto: Rakel Berg
Foto: Rakel Berg
Foto: Rakel Berg
Foto: Nina Ruud
Foto: Nina Ruud