SYKKELTUR MED MAT, KULTUROPPLEVELSER OG MUNCH-RUTEN

14.-16. juli 2021

Bli med på en sykkeltur spekket med lokal kultur, historie og ekte landliv. Underveis blir du også kjent med Edvard Munchs tilknytning til Løten. Vi skal bo på gjestegården Bryhni Søndre.

Dag 1
Fra Hamar sentrum sykler vi til Domkirkeodden, hvor det blir omvisning i middelaldermuseet, i urtehagen og servering av deres spesielle urtedrikk. Like ved ligger Pilegrimssenter Hamar, hvor det blir servering og informasjon om Gudbrandsdalsleden, som senteret ligger langs. Vi sykler videre mot Stangebygda og til herskapelige Bryhni Søndre, hvor vi skal spise middag og overnatte de neste to dagene. Middagene vil bestå av sommerlige retter basert på lokale råvarer, urter og ville vekster, og du får muligheten til å være med og tilberede en av middagene på gårdskjøkkenet.

Dag 2
Det var i Løten Edvard Munch ble født, og ei dag skal vi sykle i kunstnerens fotspor. Langs Munch-ruten forteller informasjonstavler om Edvard Munchs tilknytning til stedene, og i Munch-senteret på Klevfos får vi omvisning. Museet har fokus på den unge Edvard Munchs barndoms-arbeider og på besøkene han gjorde på Hedmarken etter at familien flyttet til Oslo.

På vei til Løten sentrum, passerer vi fødegården Engelaug, der Edvard kom til verden 12. desember 1863, og hvor han var tilbake på lengre sommeropphold. Vi gjør en stopp på Løten stasjon, i dag er kafé og landhandleri, før vi sykler videre til Løten kirke. Her ble Edvard Munch ble døpt 15. april 1864. På vei tilbake til Bryhni Søndre, blir det blant annet en avstikker innom Ilsengstiene, som går gjennom et mangfoldig natur- og kulturlandskap.

Dag 3
Etter frokost, går turen inn i Stange Vestbygd, gjennom et vidt og fint kulturlandskap langs Mjøsa. Her ligger også storgårdene med en lang historie, og flere er omtalt i Kongesagaene og én har en spesiell tilknytning til Olav Haraldsson. I Stange kirke, får vi høre om hvorfor denne kirken var et utvalgt sted i middelalderen og om områdets forbindelse tilbake til vikingtiden. På vei mot Hamar, svinger vi innom gårdskaféer, som byr på lokale spesialiteter.

Pris kr 4 100,-, som inkluderer:
• To overnattinger i dobbeltrom på Bryhni Søndre, to frokoster og to nistepakker
• En to-retters middag
• En tre-retters middag
• Omvisning på Domkirkeodden, en urtedrikk
• Omvising og kaffe på Munch-senteret
• Sykkelguide
• Bagasjetransport

Drikke til maten er ikke inkludert.

Sykkelutleie:
Vi formidler utleie av landevei/bysykler og el-sykler (Kalkhoff).

Bysykkel: Kr 400,-. (Kalkhoff Agattu 8R, syv gir), El-sykkel: Kr 800,-. Prisene inkluderer hjelm og lås.

Antall deltakere: 6 – 10 personer.

Korona-situasjonen: Gjennomføring av turen vil skje iht. nasjonale eller lokale retningslinjer.

For mer informasjon/bestilling, kontakt Bente på tlf 912 41 229 eller post@matogturglede.no

 

 

https://visitinnlandet.screenbooking.com/munchsykkel