MIDDELALDERAFTEN PÅ BRYHNI SØNDRE

  

MIDDELALDERAFTEN PÅ BRYHNI SØNDRE

Torsdag 26. april kl. 18-21.

Mye av de norske mattradisjonene er blitt til i møtet med et internasjonalt kjøkken. I middelalderen var det populært med spennende krydderkombinasjoner, noe som i dag først og fremst forbindes med den norske julematen. Vin var en drikk, som ble ansett for å være både nyttig og nøt høy prestisje for middelklassen og adelen. Bryhni Søndre i Stange, som er tuftet på restene av en middelaldergård, og byr på middag basert på middelalderens kokekunst. Gården har også egenimporterte viner og verten er utdannet Sommelier (vinkelner).

Måltidet består av fire retter, smaksatt med viner som gjør smaksopplevelsen komplett. Du vil få en introduksjon, spesielt til valg av vin til mat med middelalderens krydder-kombinasjoner. Du vil også få høre om en del fakta, som du kanskje ikke var klar over når det gjaldt middelalderens syn på mat i forhold til i dag.

  

MENY

Kyllingleverpaté med fiken, syltede beter, ripsgelé og surdeigsbrød

Langtidsstekt svinekam med byggrynsalat, rosenkål med bacon og mandelsennep

Camembert av fjellgeit med syltede hasselnøtter, fikenmarmelade og rugkjeks

Eggost med solbærsaus

Pris: Kr 1 050,- per person, som inkluderer:

  • Fire-retters middag.
  • Vinpakke inkludert aperitiff, informasjon om vinene og rettene på menyen.
    Pris eks. vinpakke: Kr 600,- per person.

For informasjon/bestilling, kontakt Bryhni Søndre på mobil: 976 55 858, e-post: eva@bryhni-sondre.no eller Bente Fekene, Mat- og turglede på tlf. 912 41 229, e-post: post@matogturglede.no

Frist påmelding: Fredag 20. april.

VELKOMMEN!